Informatiepagina's

Examen


Praktijk Examen

Denk je samen met je instructeur dat je beschikt over voldoende rijervaring dan wordt het tijd om je praktijkexamen aan te vragen. Dit doen wij d.m.v. examen reserveringssysteem (TOPonline) dat duurt bij ons meestal 1 week.

Hoe werkt het praktijk examen?

Eerst heb je een kennismakingsgesprek met je examinator die uitlegt wat de bedoeling is, daarna doe je buiten een ogentest, waarbij je op een afstand van ongeveer 25m een nummerbord moet lezen. Vervolgens komen de controlebehandelingen, waarbij je met je examinator de verlichting van de auto controleert ook krijg je soms enkele vragen over het voertuigenkennis (bv. Autovloeistof enz.).
Dan is het moment aangebroken, in ongeveer 40 minuten moet je laten zien wat je kan.
Je hebt je rijbewijs binnen als de examinator na afloop tevreden is.

Theorie examen

Voordat je deel mag nemen aan het praktijkexamen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Haal je het niet dan mag je altijd een herexamen doen. Je moet op de dag van je Tussen Tijdse Toets of je praktijkexamen in het bezit zijn van een geldige theoriecertificaat. Je hebt de mogelijkheid om boeken aan te schaffen, thuis te gaan leren en daarna examen te doen bij het CBR in Rijswijk of Barendrecht.

TTT(Tussentijdsetoets)

De TTT is een rijtest die verloopt als een echte examen. Tijdens de TTT komen in principe alle onderdelen van het rijexamen aan de orde. Na afloop van de toets krijg je een advies over examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden.
Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere verrichtingen, levert het je een vrijstelling op voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende examen.

Voor alle duidelijkheid: een TTT is niet verplicht.

 
Share our website

 rijschooleuropower

Quicklinks

Telefoon: 0104740224
Mobiel   : 0640600927 
Wij zijn werkzaam in de regio:
Vlaardingen
Schiedam
E-mail: info@rijschooleuropower.nl